מהי רכיבה טיפולית ולמי היא מסייעת?

רכיבה טיפולית

לא מעט אנשים, בפרט נערים ונערות, אשר מתמודדים עם בעיות נפשיות, בעיות פיזיות, חברתיות ואחרות, צריכים לעבור טיפולים מסוגים שונים על מנת להתמודד עם הבעיה, איתה הם מתמודדים. לא תמיד טיפול סטנדרטי, כמו למשל טיפול תרופתי יכול לעזור להם.

הרבה פעמים, רופאים ואנשי מקצוע, מציעים שהם יעברו טיפול שונה, פחות קונבנציונאלי. זאת על מנת לספק להם אפשרות להתמודד עם הבעיה ואולי אפילו להתגבר עליה, באופן שאיננו דורש התערבות חיצונית ובצורה שתפיק תועלות רבות יותר, בהיבטים שונים, לאורך זמן. דוגמא טובה לכך, זו רכיבה טיפולית.

מה זה רכיבת טיפולית?

רכיבה טיפולית, זה סגנון טיפול בו מחברים בין המטופלים לסוסים המיועדים לכך, ובעזרת עבודה עם הסוס, רכיבה והטיפול בו, מתמודדים עם הבעיה שיש למטופל. הרכיבה נועדה לספק למטופלים כלים שונים אשר יכולים לעזור לו ביום יום, יכולים לעזור בהתמודדות עם סיטואציות שונות.

ההנחה היא, שטיפול תרופתי לא תמיד מביא תוצאות ולעיתים ההשפעות יכולות להיות שליליות, גם טיפול עם פסיכולוג איננו מספיק ולכן בעזרת חיבור לחיה עדינה וטובה כמו סוס, יכול לעזור הרבה יותר, בוודאי אם המטופל נקשר אליו ונוצרים ביניהם קשר טוב.

מה עושים ברכיבה טיפולית

רכיבה טיפולית איננה עוסקת רק ברכיבה נטו. זה חלק מהותי של הטיפול, אך למעשה המטופל צריך גם לטפל בסוס. הוא לומד כיצד לעשות זאת ואז הוא הופך להיות אחראי עליו במובנים רבים. בצורה כזו מעניקים למטופל אפשר להתמודד עם קשיים מסוימים ולרכוש תכונות שיכולות לעזור לו, גם מחוץ לחווה.

למי מתאימה רכיבה טיפולית?

לפני שנסביר באילו מצבים סוג טיפול זה יכול לעזור, חשוב להדגיש, לא בכל מקרה זה יכול לעזור בהכרח.לכן,  ההחלטה האם לפנות לאפיק זה, מתקבלת אחרי תהליך ייעוץ ואחרי שברור מעל לכל ספק, שיש לטיפול סיכוי להצליח, זאת על מנת שהמטופל לא יעבור רגרסיה.

רכיבה טיפולית יכולה לעזור כאשר מטופלים מתמודדים עם בעיות רגשיות, בעיות של ביטחון עצמי, חרדות, קשיים חברתיים, חוסר התמצאות במרחב, בעיות מוטוריות, טראומות ובעיות נפשיות קלות שמקשות עליהם ביום יום.

כיצד עוזרת הרכיבה הטיפולית?

התשובה לכך מתחלקת לשני חלקים עיקריים. ראשית, ברגע שהמטופל נקשר לסוס, אז הוא נפתח אליו, צובר ביטחון, מרגיש אחריות כלפיו, אלה דברים שיכולים לעזור לו ביום יום, בצורות שונות, גם מול בני משפחה וגם מול חברים.

שנית, הרכיבה מאפשרת להתמודד עם היבטים ספציפיים בהם המטופל מתקשה, למשל, אם יש לו קושי בתחושת ביטחון עצמי, אז העבודה עם הסוס יכולה לעזור לו, בין אם זה אומר שהוא יכול לצבור ביטחון ברכיבה עצמה ובין אם זה בטיפול. הפידבק החיובי שהוא יקבל, יעזור לו לצבור ביטחון, גם לשלבים הבאים בטיפול ובכלל בדברים שונים בחיים.