מה עושים כאשר מבקשים תעודת יושר בעבודה וקיים תיק משטרתי
עם השנים, לא מעט מקומות עבודה החלו לבקש ממועמדים לספק להם תעודת יושר מהמשטרה, אם הם רוצים לעבוד אצלם. מה שבעבר היה מקובל בעיקר בקרב מקומות עבודה הקשורים לעבודה עם ילדים, בני נוער או מקומות עבודה שנחשבו "רגישים", הפך לדבר של נורמה בקרב לא מעט מקומות עבודה.
ההסבר לכך הוא פשוט, תעודת יושר מהמשטרה מלמדת אם יש למועמד תיקים פליליים, האם הם נחקרו ולפי המידע שניתן, אפשר לדעת האם יש סיבה לחשוש לשכור את המועמד לתפקיד כזה או אחר. מאחר ואף מעסיק לא ירצה לגייס עובד עם עבר פלילי, בעייתי, אז הדרך להתגבר על הבעיה, היא לוודא שאין לו עבר כזה.
מה אפשר למצוא בתעודת יושר?
תעודת יושר מהמשטרה, מספקת מידע מלא על המועמד, בין אם זה מידע אודות תיקים קיימים, תיקים פתוחים, סגורים, ודברים אחרים שיכולים להשפיע על ההחלטה של המעסיק, האם לשכור את שירותיו או לא.
צריך להדגיש, ישנם מקומות עבודה שבוחנים לא רק אם יש למועמד תיק במשטרה אלא גם מאיזה סוג. מתוך הנחה, שישנם תיקים שהם הרבה פחות משמעותיים ולא בהכרח אמורים להוות חסם עבורו לקבל את התפקיד. בין אם מדובר בעבירות סמים קלות או עבירות אחרות, שלא מעידות דבר על אופיו ואמינותו.
כיצד מועמד יכול להתמודד עם בעיה מהצד שלו?
ישנם מועמדים שאם יפנו למשטרה לבקש תעודת יושר, הם יודעים שלא יצליחו לקבל את התפקיד, בגלל שבעבר נפתחו להם תיקים במשטרה. זה נכון לגבי מועמדים בכל הגילאים, מאחר ותעודת יושר כוללת גם מידע על תקופות רחוקות.
לכן הדרך הנכונה להתמודד עם מצב כזה, הוא לפנות לעורך דין ולבקש מהמשטרה לבצע מחיקת רישום פלילי. זה הליך מוכר שהמשטרה מוכנה לבצע בתנאים מסוימים. הרעיון הוא למחוק רישומים פליליים שעומדים נגדנו, במידה ועבר מספיק זמן על פי החוק, מהיום בו הרישום התבצע.
המטרה של מחיקת רישום פלילי היא בדיוק לשם כך שמועמדים למקומות עבודה, לא יצטרכו לשלם מחיר "נצחי" על טעויות שהם עשו בעברם. אם נניח מדובר בעבירה שבוצעו בעת היותם קטינים, אין סיבה שזה יפריע להם להתקבל למקום עבודה ביום מן הימים.
כיצד מתבצע התהליך?
בעיקרון, חשוב מאוד לפנות אל עורך דין המתמחה בנושא וחשוב לא פחות, להגיש בקשה כמה שיותר מוקדם. אפשר ורצוי להגיש את הבקשה, עוד לפני שמגישים מועמדות לתפקיד מסוים, על מנת שיהיה אפשר להציג תעודת יושר נקייה, ולא לחכות עד שהתהליך יבוצע.
ברגע שמגישים בקשה למשטרה היא נבדקת, נבחנת השאלה כמה זמן עבר מביצוע העבירה וכן באיזו עבירה מדובר. שכן ישנן עבירות מסוימות שאי אפשר למחוק מהרישומים, כמו למשל עבירות מין, אלימות ועבירות אחרות הנחשבות קשות.